Dolina Dragonje

Zgodba SEDAJ

To je trenutek, ko zaključujemo pomembno obdobje in začenjamo novo epizodo LoKoTavske zgodbe. V tem duhu se oziramo na ravnokar zaključeno leto 2003 in na še eno uspešno LoKoTavsko sezono. Zaznamovalo jo je kar nekaj velikih dejanj, osupljivih premikov, veličastnih trenutkov.

Ljudske Kolesarske Ture

V seznam izvedenih LKTur smo v obdobju od 15. marca do 15. novembra zapisali številke od I do XLIV. LoKoTavali smo po krasnem Krasu, častili nam ljubi teran in martinovali ter se krepčali na osmicah, posolili naše vedenje o solinarstvu, najprej zrli v presahle lunatične kraterje Cerkniškega polja in se nato v njem čisto zares kolesarsko osvežili, drveli na krilih adrenalinskega spusta z Ledinske planote, se srečali z medvedom nad Pivško kotlino, kresovali v Viršnici in se kasneje zabarikadirali v Piramidi, premagali magično stotico čez Hrušico, se po žensko (re)formirali na Trubar-durski, se sprehajali od šanka do šanka na Horjulski, poletno mrknili v neznano …

Poletne počitnice smo si zamislili kot potovanje skozi tri dežele, osvajanje različnih vrhov in preseganje magičnih meja. V LoKoTavsko zgodovino smo zapisali osvojitev prvega dvatisočaka, Ata in Mama tudi veličastni sprejem ob zaključku kolesarskih počitnic pri Milošu v Dutovljah in pri Milanu v Šalari.

LoKoTavci

Simboličnih 30 nas je počastilo XXX.LKTuro. Na novo se nam je za svoj rojstni dan pridružil Miloš, LoKoTavske vrste sta obogatila tandem Andreja in Stane, Livio je imel krstno LoKoTavanje na Jurišče, Bojan2 nas je razveselil z družinsko udeležbo, Rado s pravo gorenjsko radoživostjo. Marija in Viktor sta ujela začetek in konec sezone. Z nami je bilo sicer še kar nekaj novincev, ki bodo morda (ali pa tudi ne) v prihodnje pogostejši udeleženci Ljudskih Kolesarskih Tur ali drugačnega LoKoTavanja. BojanU je zavzeto je požrtvovalno beležil naše LoKoTavanje na biciklih in za obloženimi mizami in si tako prislužil mesto v naših vrstah tudi za leto 2004. Akcija prostovoljnega prispevka za klubski tiskalnik ob zaključku 2002, je “pridelala” kar nekaj članov kluba LoKoTavcev za leto 2003. Ti so lahko ob redni udeležbi na LKTurah z žigi že kar dodobra zapolnili predvidene okvirčke v LoKoTavski Bibliji, ki je bila zagotovo zanimiv kamenček v LoKoTavskem mozaiku posebnosti.

Logaška Kolesarska Transverzala

Z izjemno angažiranostjo Mateje in Miloša je spontano stekla akcija nabave LKT razpršilcev, ki je naredila še dodatno luknjo v prazni LoKoTavski blagajni. So pa zato oznake na transverzali dobile nekaj prepotrebne svežine. Nekaj malega se verjetno o LKT, prvi slovenski kolesarski transverzali v javnosti še ve, in verjetno gre prav temu pripisati tudi nekaj skromnih obiskov na njej. LoKoTavci pa smo jo letos prav mladostniško obdelali. Za Dan mladosti, seveda, smo si vzeli dva dneva svobode in čiste uživancije: kolesarske, kulinarične, prijateljsko družabne, nočno razposajene … Kot se za družinsko praznovanje spodobi, smo prišli vsi, ki tako ali drugače sodimo v LoKoTavsko družino. Po zaslugi neomajnega Ata Poldeta lahko LoKoTavska razmišljanja, usmerjenost, hotenja in dejanja, spremlja vesoljno občestvo v vsakem trenutku in od kjer koli.

Seznam naših informacijsko dokumentacijskih ter komunikacijskih orodij in poti je prav lepo zajeten:

  • svetovni splet LKT
  • forum Ljudska Kolesarska Tabla
  • klubski arhiv na FTP strežniku
  • avtorski foto arhiv članov na Webshots
  • diaprojekcije
  • LKT zgoščenka
Print Friendly, PDF & Email