Novakov grič

PTT zig

Iz knjige vtisov 2001
(prvi vtis najzvestejšega udeleženca LKT)

Lepo pozdravljeni!

Poleg številnih drugih aktivnosti sem tudi velik ljubitelj kolesarjenja . Ker sem pred kratkim kupil gorsko kolo, sem se namenil prekolesariti LKT. To sem 24.marca letos tudi naredil. Morda vam knjižico z žigi še pošljem.

Bilo je fantastično, zato sem isto turo ponovil še v nedeljo, 1.aprila. Z oskrbniki (Tumle, Kisovec) smo bili že stari znanci. Tudi drugič sem moral do Grčarevca preko Planine, vendar sem si kljub temu ogledal obe cerkvici v Jakovci.

Če bo vreme lepo, bova s prijateljico LKT ponovila še to soboto. Jaz sem navdušen, saj je narava nekaj najlepšega.

Pa še nekaj vtisov z obeh tur:

  • optimalno označena pot
  • raznolikost poti – zakon!
  • zanimivosti ob poti
  • prijazni ljudje na postojankah
  • zmeraj doživiš kaj novega…

Hvala za tako kolesarsko pot.

Maksimiljan Trop Oskar

Logaška Kolesarska Transverzala 1997

LKT je bila prva kratica, s katero se je Klub SKIRCA pojavil v javnosti; kratico smo uporabljali za nov in izviren slovenski turistični produkt Logaško Kolesarsko Transverzalo.

Logaška Kolesarska Transverzala, ki smo jo uradno odprli v začetku maja 1997, je bil prvi odmeven produkt Kluba Skirca. LKT je kot prva slovenska kolesarska transverzala predstavljala napreden in edinstven ekoturistični produkt, ki je bil skladen s cilji nastajajočega Regijska parka Snežnik in je hkrati predstavljal promocijski vzorčni primer strukturiranja razvojnih in perspektivnih programov v ekoturizmu zavarovanih območij. Koncept postavitve LKT je kasneje dobil mnoge bolj ali manj uspešne posnemovalce po vsej Sloveniji.

Vabimo vas torej v bogat in prostran, še neizrabljen in ekološko zelo dobro ohranjen košček slovenskega prostora, na križišču mnogih poti, slabih 20 minut vožnje oddaljen od državnega središča Ljubljane.

Najhitrejši uradno izmerjen čas, ki je bil potreben za premagovanje celotne trase LKT je 3 ure 54 minut.

Matej Zalar

Print Friendly, PDF & Email